Om gelukkig te zijn, moet een hond zich lichamelijk en geestelijk voldaan voelen. Door dagelijkse stimulatie van de geest en de juiste beweging kan je dit bevorderen. Merk je dat jouw hond zich verveelt?  Hier zijn 4 tips om jouw hond te motiveren.

1.    Bereid spellen voor hem voor

Het stimuleren van de geest bij honden is net zo belangrijk als lichaamsbeweging. Het spelen van spelletjes door zijn brokken of snoepjes te verstoppen in speelgoed zoals een Kong of Pipolino zal ervoor zorgen dat hij zijn eten minder snel opeet en hij zal tijd besteden aan het oplossen van dit spel om zijn beloning te krijgen, want hij is natuurlijk een fijnproever! Een goedkopere en erg leuke optie is om zelf spelletjes te maken, bijvoorbeeld door een schoenendoos te gebruiken die je vult met lege wc-rollen en vervolgens wat brokjes aan de rollen toevoegt: het doel is dat jouw hond de rollen uit de doos haalt om zijn beloning te ontvangen!

Toby 4 Tips om jouw hond te stimuleren!

2.    Ontdek een nieuwe plek met hem

Een wandeling maken op een voor jullie onbekende plek, zoals een nieuw pad, een nieuw park of een strand, is een ideale manier om jullie nieuwsgierigheid en zintuigen te prikkelen.

Voel je vrij om hem dicht bij andere dieren te laten komen, honden zijn sociale wezens die socialisatie nodig hebben om tot bloei te komen.  

3.    Leer hem nieuwe trucs aan

Je kan honden van alle leeftijden trainen, het is nooit te laat om ze nieuwe spelletjes en trucs te leren. Heb je er ooit aan gedacht om hem te leren rollen? of op 2 poten een rondje te laten draaien? Of om zijn speelgoed in zijn mandje op te ruimen?

Vergeet niet om hem te belonen met een brokje of een traktatie elke keer als hij erin slaagt om hem aan te moedigen! Je kan jouw hond natuurlijk ook verbaal belonen door enthousiast te reageren wanneer hij iets goed doet.

4.    Neem tenslotte de tijd om met hem te spelen….

Spelen is de beste manier om een sterke band met jouw huisdier te ontwikkelen. Of het nu gaat om het gooien van een bal in het park, verstoppertje spelen of binnen tikkertje spelen. Wat de activiteit ook is, een paar minuten per dag aandacht aan jouw hond geven draagt al positief bij aan zijn welzijn en het jouwe op hetzelfde moment!

Meer Toby blogs