Iedereen heeft zijn hond op een andere manier verkregen. Via een nestje van vrienden, uit het asiel, geadopteerd uit het buitenland of misschien van een fokker. Waar je je hond aanschaft, heeft ook veel invloed op de prijs. Zo is een pup van een boerderij vaak goedkoper dan eentje van een fokker. Het hangt natuurlijk een beetje af van het land waar je de hond koopt en wat de foklijn van het dier is, maar wat zijn eigenlijk de duurste honden ter wereld om te kopen?

5. Egyptische Faraohond – €2000 tot €6000

Op nummer 5 vinden we een eeuwenoud ras waarvan al sporen zijn gevonden die teruggaan tot 4000 jaar voor Christus. Zoals de naam al impliceert komt de Faraohond oorspronkelijk uit Egypte, maar ook in Malta zal je deze hond veel tegenkomen. Het zijn intelligente honden met een spitse neus en grote oren.

4. Canadese Eskimohond – €6000 tot €6500

De Canadese Eskimohond werd vroeger ingezet door de Eskimo’s als slede- of reddingshond. In 1963 was het ras bijna uitgestorven, er stond nog maar 1 Canadese Eskimohond geregistreerd op de hele wereld. Gelukkig lukte het om met deze hond verder te fokken, maar het blijft een zeer zeldzaam ras. Met maar zo’n 500 exemplaren in heel Amerika.

3. Leeuwhondje €4500 – €7000

Het Leeuwhondje staat ook wel bekend onder de naam Löwchen. Dit ras heeft zijn naam te danken aan het feit dat de hond vaak wordt geschoren als een leeuw. Dit ras was vooral vroeger heel populair in Europa onder de rijke mensen. Toch komen er jaarlijks wereldwijd maar een paar honderd puppy’s bij, wat het Leeuwhondje een gewild, zeldzaam en duur ras maakt.

2. Samojeed €3500 – €8500

De Samojeed wordt ook wel de ‘Smiley dog’ genoemd door het feit dat ze altijd een lieve glimlach op hun gezicht dragen. Het zijn hele sociale honden, met een super donzige vacht die wel de nodige verzorging nodig heeft. Dit ras is afkomstig uit Siberië waar ze werden gebruikt om sleeën te trekken en soms om te jagen. De Samojeed is heel populair geworden onder welvarende mensen waardoor de prijs heel erg omhoog is gegaan de laatste jaren.

1. Tibetaanse Mastiff €7000 – meer dan een miljoen euro!

De Tibetaanse Mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld, en ook de duurste. In Azië zijn deze honden immens populair, vooral in China. Ze denken dat deze honden geluk brengen en ze worden als heilig beschouwd. Daarnaast is het hebben van een Tibetaanse Mastiff ook een teken van rijkdom. De duurste hond ter wereld was een Tibetaanse Mastiff die werd verkocht voor zo’n 1,5 miljoen euro.

Meer Toby blogs