Er is natuurlijk niets leuker om te doen dan met je hond lekker te kunnen struinen door de ongerepte natuur, prachtige verlaten strandjes of uitgestrekte heidevelden. Behalve het lijntje dan… Natuurlijk wil je jouw hond de vrijheid geven tijdens het wandelen! Helaas is niet ieder gebied in Nederland geschikt voor ravottende en loslopende honden. Toch zijn er een aantal prachtige en veilige losloopgebieden in Nederland waar jouw trouwe viervoeter helemaal los kan. Letterlijk en figuurlijk! Hieronder vind je een overzicht van de mooiste gebieden, én leggen we uit waarom dat zo is.

1. Groningen. Losloopgebied Lauwersmeer – Ballastplaatbos

Dit fantastische gebied geeft jouw hond de kans om op meer dan 9.000 hectare grond op avontuur te gaan. Het grootste gedeelte van dit oppervlak is dan ook bestemd voor loslopende honden. De honden hebben de beschikking over een strand met een meer waarin ze in het helderste water kunnen zwemmen. Daarnaast bestaat het gebied voornamelijk uit woeste grasvlaktes en prachtig aangelegde loofbossen. Houd er rekening mee dat dit gebied tussen 15 maart en 15 juli niet toegankelijk is vanwege het broedseizoen.

2. Drenthe. Losloopgebied Noordbargerbos- Zuid Emmen

In dit prachtige bos en heidegebied mogen honden overal lekker los genieten van de omgeving, mits ze goed gehoorzaam zijn. Heb je zin in een stevige wandeling met je hond in Drenthe? Een rondje wandelen door dit losloopgebied neemt ongeveer een uurtje van je tijd in beslag. Ook handig, er is volop parkeerruimte in het bos aanwezig.

3. Gelderland. Losloopgebied Hondenbos Het Leesten in Apeldoorn

Misschien wel één van de mooiste plekjes van de Veluwe. Het Leesten is een heuvelachtig en uitdagend losloopgebied tussen Hoenderloo en Apeldoorn. Deze omgeving vormt zich door leuke klimmetjes, heidevelden en oude bomen. Ook leuk, de Natte Neuzenroute is zowel linksom als rechtsom te volgen en laten zowel jou als je hond kennismaken met de meest mooie plekjes van dit terrein. Parkeren kan gratis dichtbij het losloopgebied.

4. Zuid-Holland. Losloopgebied Prinsenbos in Naaldwijk

Niet geschikt als je perse een lange boswandeling wilt maken, maar dit losloopgebied is zeker de moeite van het bezoeken waard. Dit prachtige meer is speciaal aangelegd voor honden. Ze kunnen er dan ook eindeloos stoeien en zwemmen. Verder vind je er een voldoende grasvlaktes en kun je er gratis parkeren. Ook een leuke wetenswaardigheid: er ligt een prachtige route om het water heen waar volop gewandeld kan worden met de hond. Los natuurlijk!

Meer Toby blogs