hondenvoer-hondenbrokken-op-maat-beste-hondenvoeding-online-bestellen-warm-weer

We zitten middenin een hittegolf en de hoge temperaturen houden nog wel even aan. Hieronder vind je 3 maatregelen die je voor je hond kunt treffen bij warm weer.

Water, water en nog eens water

Net als bij de mens, is ook voor honden genoeg water belangrijk bij warm weer. Je hond moet altijd toegang hebben tot vers drinkwater. Ook zwemmen is een optie omdat het lekker verkoelend werkt, maar je moet wel opletten waar je je hond laat zwemmen. In stilstaand water kan met dit warme weer blauwalg ontstaan, waar zelfs de politie voor waarschuwt. Honden kunnen hier flink ziek van worden.

Zorg er ook voor dat je hond na het zwemmen goed opdroogt en niet te lang in de volle zon blijft liggen. Kortharige honden lopen namelijk het risico dat ze verbranden en bij langharige honden kan een natte vacht in de zon gaan broeien, waardoor er nare smetplekken kunnen ontstaan.

Vermijd het asfalt

Asfalt kan met hoge temperaturen zo warm worden, dat het gaat smelten. Daar loop je liever niet met je blote voeten overheen. Dit geldt ook voor honden, het hete asfalt kan de voetkussentjes van je hond verbranden! Natuurlijk moet je je hond elke dag een paar keer uitlaten, maar je kan dit het beste vroeg in de ochtend en later in de middag/avond doen. Dan is het net iets koeler buiten. Maar ook dan kan het asfalt nog warm zijn, zorg er altijd voor dat er gras in de buurt is waar je hond op kan lopen.

Laat je hond niet in de auto achter

Veel organisaties hebben er al campagnes over gehouden, maar het blijft noodzakelijk dat het wordt gezegd: laat je hond niet achter in de auto bij warm weer. De temperatuur kan hartstikke hoog oplopen en een hond kan zijn lichaamswarmte niet kwijt in een te warme auto. Oververhitting is gevaarlijk en kan fataal zijn. Probeer je hond daarom gewoon lekker koel binnenshuis te houden bij hoge buitentemperaturen.

Meer Toby blogs