Deze vier bijzondere honden verwierven bekendheid door hun ongekende loyaliteit. Over het leven van Hachiko werd zelfs een Hollywood film gemaakt. Wees voorbereid, de volgende verhalen kunnen ontroerend zijn.

1. Hachiko

Hachiko de hond die 9 jaar lang op zijn baasje wachtte, werd een nationaal symbool voor loyaliteit in Japan en kreeg zelfs een eigen standbeeld bij het Shibuya station in Tokio.

hondenvoer-hondenbrokken-op-maat-beste-hondenvoeding-online-bestellen-hachiko

 2. Bobbie de Wonderhond

In de jaren ‘30 was het verhaal van Bobbie de Wonderhond een nationale sensatie in de Verenigde Staten. Bobbie legde meer dan 4000 km af om terug bij zijn baasjes te komen.

In 1923 maakte de familie Brazier samen met hun hond Bobbie in hun auto een rondreis door Indiana in de Verenigde Staten. Onderweg werd Bobbie aangevallen door drie andere honden en rende hij weg. Nadat de zoektocht naar Bobbie niets opleverde keerde de familie Brazier gepikeerd terug naar hun huis in Oregon. Zes maanden later stond Bobbie voor de deur. Zijn vacht was vuil en zijn nagels volledig afgesleten. Bobbie had meer dan 4000 kilometer afgelegd om weer bij zijn familie te zijn!

Uit het onderzoek naar de tocht van Bobbie bleek hij de hele afstand te hebben gelopen en gezwommen. De familie ontving vele brieven van families die Bobbie onderweg hadden gevoerd en verzorgd. Hierdoor kon de hele route van Bobbie worden getraceerd. Zo bleek dat Bobbie zijn weg terug had gevonden door ieder benzinestation te bezoeken waar de familie Brazier op de heenweg had geparkeerd.

hondenvoer-hondenbrokken-op-maat-beste-hondenvoeding-online-bestellen-wh

3. Greyfriars Bobby

Greyfriars Bobby is een begrip in Schotland. Greyfriars bezocht 14 jaar lang het graf van zijn overleden baasje.

In de 19e eeuw woonde de skyeterriër Greyfriars Bobby in Edinburg en was de trouwe hond van nachtwaker John Gray. Nadat Gray overleed aan tuberculose werd er niet veel naar zijn graf omgekeken.  Dit gold niet voor Greyfrairs Bobby. De hond bleef 14 jaar lang het graf van zijn baasje bezoeken.

Net als Hachiko heeft ook Greyfrairs Bobby zijn eigen standbeeld gekregen. Het graf en het standbeeld van Greyfrairs Bobby in Edinburgh zijn toeristenattracties geworden waar als eerbetoon regelmatig bloemen en hondenspeeltjes worden achtergelaten.

hondenvoer-hondenbrokken-op-maat-beste-hondenvoeding-online-bestellen-bobby

4. Kostya

Nadat Kostya als enige inzittende een auto-ongeluk had overleefd, bleef Kostya terug komen naar de plek waar zijn baasjes waren overleden.

In 1995 begon het de inwoners van de Russische stad Tolyatti op te vallen dat er iedere dag op de zelfde plek een Duitse herder naast de snelweg stond te wachten. Wanneer er een auto bij hem in de buurt stopte rende de herder naar de auto toe om te kijken wie er in zaten. De herder werd een begrip voor mensen die vanuit het oude gedeelte van de stad naar het nieuwe gedeelte reden.

Uit onderzoek bleek dat er op de plek waar de herder stond twee mensen waren omgekomen in een auto-ongeluk. Alleen een hond scheen het ongeluk te hebben overleefd. De inwoners van de stad noemde de hond ‘Kostya’ (loyaal).  Zonder succes probeerde meerdere mensen de hond te adopteren; de hond bleef terug keren naar de plek van het ongeluk.

hondenvoer-hondenbrokken-op-maat-beste-hondenvoeding-online-bestellen-herder
Meer Toby blogs