Snorharen bij de hond

Mensen en honden hebben allebei ogen om te kunnen zien. Met je neus kan je ruiken en met je handen en voeten kan je dingen om je heen voelen. Al deze zintuigen heb je nodig om een duidelijk beeld te kunnen maken van je omgeving. Maar honden hebben een extra snufje waarmee ze hun omgeving nog beter kunnen zien: snorharen.

Snorharen zitten er niet alleen maar voor de sier. Honden en ook andere dieren hebben snorharen nodig om hun omgeving beter te kunnen begrijpen. Snorharen zijn – in vergelijking tot normale haren van de vacht – veel dikker, ze kunnen individueel bewegen, bevatten speciale zenuwen en zijn erg gevoelig. Snorharen worden met een andere term ook wel tastharen genoemd.

Wat doen snorharen?

Snorharen zijn een middel waarmee een hond zijn omgeving beter kan zien, vooral wanneer het buiten donker is of wanneer ze iets van dichtbij niet goed kunnen zien. Honden hebben goede ogen, maar deze werken niet goed wanneer iets vlak voor hun neus bevindt.

De snorharen kunnen bijvoorbeeld ook trillingen en luchtstromen opvangen, wat handig is bij het jagen of als ze ergens tussendoor willen lopen. De snorharen zijn daarbij ook heel gevoelig, zo vinden honden (maar vooral katten) het niet fijn als hun snorharen bijvoorbeeld de rand van de water- of voerbak aanraken.

Snorharen als communicatiemiddel

Honden kunnen snorharen individueel bewegen, dit betekent dat de snorharen – net als de oren en staart – ook kunnen worden gebruikt om mee te communiceren. Aan de stand van de haren kan je zien wanneer een dier speels, bang of relaxed is. Vooral bij katten zie je dit, maar honden onderling kunnen dit ook bij elkaar waarnemen.

Toby.nl maakt hondenvoer op maat voor jouw beste vriend

Elke hond is uniek en heeft daarom een eigen,
specifieke voedingsbehoefte.

Dus is het best wel gek dat ze vaak dezelfde, doorsnee hondenbrokken krijgen.

Toby.nl doet het anders en maakt hoogwaardige voeding op maat, zodat honden gezond en fit kunnen blijven. Want we willen toch allemaal dat ons beste maatje zich goed voelt. Vol energie, met het juiste gewicht en een glanzende vacht!

Laat ons kennismaken met jouw hond door een aantal korte vragen te beantwoorden. Daarmee kunnen we in twee minuten bepalen welke mix van zorgvuldig gekozen ingrediënten voor hem of haar het beste is.

Probeer Toby.nl twee weken gratis
Door |2018-09-21T10:57:27+02:00september 20th, 2018|Blog|0 Comments

Plaats een reactie